Laat je zomaar iedereen overal binnen? Nee toch!

Ieder bedrijf weet wat de risico’s en gevolgen zijn indien onbevoegden in het bezit komen van pasjes voor toegang op het bedrijfsterrein en andere afgesloten ruimtes op het bedrijfsterrein.

Electrosprint bvba biedt u de mogelijkheid om uw toegangsbeveiliging van uw bedrijfsterrein en uw bedrijfsruimtes op basis van biometrie1 te doen. Biometrische verificatie geeft een vrijwel absolute zekerheid dat toegang wordt verleend aan de juiste persoon, zodat onbevoegden niet meer de mogelijkheid hebben onjuist toegang te verkrijgen.

Biometrische toegangscontrolesystemen verlenen personen toegang door middel van irisscan, vingerafdrukken of stemherkenning. Biometrische systemen zijn bedoeld voor hoogrisico objecten aangezien toegang wordt verleend door zeer specifieke persoonlijke kenmerken. Een praktisch voorbeeld van beveiliging bij bedrijven is de V-Smart (zie afbeelding rechts) die een biometrische identititeit zoals vingerafdruk ondersteunt. Dit is een kant en klare oplossing inclusief hard- en software voor registratie en verificatie, welke direct ingepast kan worden in uw bestaande toegangscontroleoplossing.

Natuurlijk zijn er ook nog andere goedkopere oplossingen zoals kaartlezers, codepaneel en keyfobs. Combinaties met twee systemen zijn ook van toepassing. Bvb kaartlezer met codepaneel. Bij diefstal of verlies kan men zonder de code nog altijd niet binnen. Dit geeft voordelen wanneer u in het begin van het weekend uw kaart zou verliezen men geen personeel moet optrommelen om die bewuste kaart op non aktief te zetten.

Parlofonie met camera en tv scherm kan u bedrijf beschermen tegen onbevoegde personen. Het doel bij een deurcommunicatie systeem is een bezoeker te identificeren door in de eerste plaats met hem een gesprek aan te gaan met uw deurluidsprekersysteem. In de context van wie buiten houden en wie binnen laten kan u bijkomend uw systeem uitbreiden met een videofoon systeem. U kan dan alvorens dat u een gesprek wenst te voeren uw camera raadplegen om de bezoeker te herkennen.

Electrosprint biedt in dit productgamma een ruime keuze van binnen- en buitenposten (ook vandaalbestendig). Een link met telefooncentrales behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Enkele producten:

Paxton Net2 plus deurcontroller in metalen behuizing met voeding 12VDC/2A.


 

 

 

 

 1. Biometrie is de techniek waarmee een persoon op basis van persoonlijke fysieke kenmerken kan worden herkend. Biometrielezers vormen een essentieel onderdeel van een solide beveiligingssysteem dat tegemoet komt aan de bedreigingen in onze snel evoluerende maatschappij.